UA / RU
Підтримати ZN.ua

Главу чернігівського Нацкорпуса викликали на допит у справі про вбивство бойовика «ДНР» в Маріуполі

Джумаева застрелили, коли він перебував під домашнім арештом.

Начальника штабу партії «Національний корпус» в Чернігові Олександра Тарнавського викликали на допит в рамках кримінального провадження про вбивство бойовика терористичного угрупування «ДНР» Романа Джумаєва. Про це Тарнавський повідомив на своїй сторінці в Facebook п'ятницю, 26 червня.

«Доброго ранку - це коли тебе будить слідчий і запрошує на допит у справі про вбивство Романа Джумаева в Маріуполі. Нагадаю: Роман Джумаєв - бойовик "ДНР", який хизувався вбивствами українських кіборгів у Донецькому аеропорту, пізніше брав участь в оточенні Дебальцевого. Український суд відпустив Романа під домашній арешт. Після такого рішення суду невідомий патріот подзвонив у двері квартири, де знаходився бойовик, і випустив у нього сім куль », - написав він.

Читайте також: "Нацкорпус проти ОПЗЖ" — стало відомо, хто протестував біля офісу Медведчука

Нагадаємо, 16 вернсня в Маріуполі на порозі квартири був застрелений 28-річний бойовик «ДНР» Роман Джумаєв. Він приєднався до російських гібридних формувань у 2014 році, брав участь у боях за Донецький аеропорт і Дебальцеве. У 2015 році він через РФ виїхав до Білорусі, а потім повернувся дл Росії.

У 2017 році Джумаева затримали на КПВВ «Мар'їнка», коли він намагався в'їхати з ОРДЛО на підконтрольну українському уряду територію, щоб відвідати родичів. Спочатку бойовика взяли під варту, але в серпні 2019 Жовтневий суд Маріуполя відправив його під домашній арешт.