UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави МЗС країн НАТО обговорять надання Україні боєприпасів та нової зброї – Кулеба

Зустріч в Бухаресті також буде присвячена питанню енергетики.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що глави МЗС країн НАТО під час зустрічі у Бухаресті 29-30 листопада обговорять надання нової зброї та боєприпасів для України.

"Ввечері я вирушу у міжнародне відрядження: спочатку у Бухарест на засідання Ради міністрів НАТО, а потім у Лодзь на засідання Ради міністрів ОБСЄ. Зустріч у НАТО буде вперше порівну присвячена питанням оборони (а це нова зброя, нові боєприпаси, нове військове обладнання для України) та енергетики, тому що енергетика також перетворилася на зброю. Буде більше рішень і для українського війська, і для українського народу, який чинить опір", - наголосив міністр у Facebook.

Кулеба також зазначив, що зустрінеться з керівником європейської дипломатії Жозепом Боррелем, генсеком НАТО  Єнсом Столтенбергом та державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Читайте також: Прем'єр Британії Сунак пообіцяв зберегти і наростити військову допомогу Україні: “Не риторикою, а прагматизмом”

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель перед початком Ради міністрів закордонних справ європейських країн заявив, що урядовці країн ЄС обговорять заходи подальшої допомоги Україні для підготовки до проходження зими в умовах нестачі електроенергії, оскільки російські загарбники продовжують знищувати критично важливу цивільну інфраструктуру України.