UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Туреччини заявив про зближення щодо критичних питань у переговорах України та Росії

За його словами, деякі питання потрібно вирішувати на рівні лідерів країн.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про зближення позицій щодо критичних питань у переговорах Росії та України. В інтерв'ю виданню Hurriyet Чавушоглу також зазначив, що частину питань потрібно вирішувати на рівні лідерів цих країн.

«Спостерігається зближення позицій обох сторін щодо важливих та критичних питань. Зокрема, ми бачимо, що вони майже збігаються за першими чотирма пунктами. Деякі питання потрібно вирішувати на рівні лідерів країн», — заявив очільник МЗС Туреччини.

Чавушоглу також додав, що якщо сторони не відступлять від нинішніх позицій, то є надія на припинення вогню.

«Є відкриті канали між лідерами. Це тепер відомо», — зазначив він.

Читайте також: РФ використовує переговори з Україною для перегрупування своїх сил – голова МЗС Британії

Раніше радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що переговори з РФ можуть тривати щонайменше кілька тижнів. Подоляк зазначив, що нині є ознаки того, що позиція Москви стала "адекватнішою". Ключові питання під час переговорів включають гарантії безпеки, припинення вогню, виведення російських військ і політичне врегулювання спірних територій.

Радник президента Туреччини Ібрагім Калин зробив прогноз щодо майбутньої зустрічі глав України Володимира Зеленського та РФ Владіміра Путіна за посередництва Реджепа Тайїпа Ердогана.

За його словами, основними вимогами Путіна залишається відмова України від Донбасу та Криму. Саме цього він вимагатиме від Зеленського під час переговорів, які, досить ймовірно, відбудуться у Туреччині.