UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МВС після масштабної аварії в Черніговській області анонсував зміни до ПДР

Монастирський планує внести відповідні законопроєкти до парламенту в цьому місяці.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що до кінця поточного року внесе до Верховної Ради законопроекти щодо підвищення безпеки на дорогах. Глава МВС заявив про це після масштабного смертельного  ДТП у Чернігівської області внаслідок якого загинуло 13 людей.

"Патрульна поліція суворо каратиме водіїв та власників комерційних транспортних засобів, які їздять на "лисій гумі" або використовують для економії грошей колеса, які мають недопустимі недоліки. А також тих, хто перевищує швидкісний режим та правила маневрування, не думаючи ні про свою безпеку, ні про безпеку інших учасників руху", - наголосив Монастирський.

Глава МВС закликав усіх суворо дотримуватись правил дорожнього руху.

Він запевнив, що поліція розслідує обставини трагедії та проводить необхідні слідчі дії.

Читайте також: У прокуратурі розповіли, чому могло статися смертельне ДТП на Чернігівщині

Нагадаємо 7 грудня у Чернігівській області неподалік села Брусилів у вівторок вранці маршутка зіткнулась із вантажівкою, в результаті чого загинуло 13 осіб, ще шестеро постраждали. Зіткнення вантажного автомобіля з маршрутним мікроавтобусом «Чернігів-Сосниця» сталося о 7:55 на автошляху Н-27 Чернігів-Грем'яч. 

За фактом ДТП поліція відкрила справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей).