UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МНС окупованого Криму помер від коронавіруса

У 2014 році Сергій Шахов зрадив присягу і перейшов на службу до російських окупантів.

Голова так званого «Міністерства надзвичайних ситуацій» окупованого Криму Сергій Шахов помер від ускладнень, викликаних коронавіруснии захворюванням COVID-19, повідомляє «Крим. Реалії ».

65-річний Сергій Шахов помер у понеділок, 4 січня, в ковідному госпіталі. Офіційно про смерть чиновника окупаційна адміністрація півострова ще не оголошувала.

Сергій Шахов народився в 1955 році в Ново-Горлівці Донецької області. З 2011 року він очолював Головне управління МНС України в Автономній республіці Крим, після реформи відомства в 2013 році став начальником ГУ Державного управління з надзвичайних ситуацій в АРК. У 2014 Шахов змінив присяги і перейшов на службу до російських окупантів, зберігши посаду «головного рятувальника» півострова.

Нагадаємо, що в жовтні від коронавіруса помер так званий «мер» окупованій Ялти Іван Імгрунт.

Читайте також: В окупованому Криму побили дружину і дочку політв'язня Приходька - ексдепутат

Згідно з моніторинговим даними Ради національної безпеки і оборони, ситуація з коронавірусом в окупованому Росією Криму погіршується -  з середини на півострові щодня підтверджують понад 200 нових випадків заражень.

Окупаційна адміністрація приховує інформацію про реальний стан справ і занижує дані щодо кількості хворих, а лікарі діагностують у хворих на COVID-19 «пневмонію» або «позалікарняну пневмонію».