UA / RU
Підтримати ZN.ua

Главу громади в Кіровоградській області спіймали на хабарі

Чиновниця вимагала 5 тисяч доларів.

На Кіровоградщині на вимаганні та отриманні хабаря впіймали голову та землевпорядника однієї з громад області.

Чиновники обіцяли незаконно передати земельну ділянку у власність бізнес-структури, повідомляє обласне управління СБУ.

Згідно з даними слідства, посадові особи вимагали у керівника комерційної фірми з будівництва автомобільних доріг 5 тисяч доларів за надання права користування земельною ділянкою, розташованою на території громади.

Їх затримали після перерахування другого траншу в розмірі 30 тисяч гривень на рахунок однієї з підконтрольних главі ОТГ громадських організацій. Співробітники СБУ задокументували отримання посадовими особами 1,4 тисячі доларів авансу.

Очікується повідомлення підозр фігурантам по ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Операція проводилася спільно зі слідчими ГУНП в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.

Читайте також: У столичному департаменті соцполітики проводять обшуки

Раніше повідомлялося, що в Закарпатській області двох співробітників Головного управління Державної податкової служби України затримали під час отримання частини хабаря в розмірі 180 тис. Грн. Хабар у розмірі 250 тис. Грн службовці вимагали у підприємця за звільнення від сплати 1 млн грн податків, а також супутніх штрафних санкцій.

Також Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру заступнику начальника управління Чернівецької ОДА в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, чиновник вимагав і отримав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних у 2020 році будівельних робіт за можливість подальшого укладення договорів підряду. У разі несплати «відкату» співпрацю з суб'єктом господарської діяльності було б припинено. З листопада 2020 по квітень 2021 600 тис. Грн були перераховані на банківський рахунок товариства, вказав чиновник, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.