UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб ЗСУ не виключає повної мобілізації в РФ для продовження війни проти України

Минулої доби українські військові знищили 12 повітряних цілей ворога.

Україна 24-ту добу протистоїть російським окупантам. Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативну інформацію станом на ранок 19 березня.

«Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі», – йдеться у повідомленні.

Минулої доби зенітні ракетні війська та винищувальна авіація України вразила 12 повітряних цілей ворога:

«Також, протягом доби, українські захисники та захисниці знищили кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області, втрати ворога наразі уточнюються. Крім того, внаслідок нанесення вогневого ураження по противнику, знищено командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил російської федерації генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева», – додали в Генштабі.

Виходячи з того, що ворог зазнав великих втрат в особовому складі, існує ймовірність, як зазначили в Генштабі, що військово-політичне керівництво РФ прийме рішення змінити існуюче законодавство та розпочати відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни. 

«З метою виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії. Це надасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян», – вказано в повідомленні.

За даними Генштабу, росіяни з території України продовжують доправляти своїх загиблих та поранених військових. Так, у місті Гомель для прийому і лікування поранених окупантів залучені усі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

«Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України. Отож, віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!», – підсумували у Генштабі.

Читайте також: FT: США погрожували, а Китай звинувачував — Байден і Сі Цзіньпін не змогли подолати розбіжності щодо війни в Україні

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що закликав Росію почати реальні та змістовні переговори. Інакше на неї чекає неминуча катастрофа із наслідками якої будуть боротися кілька наступних поколінь.