UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб відкрив новий полігон для випробування ракет на Херсонщині

На полігоні проводитимуть стрільби з систем залпового вогню.

Після втрати в 2014 році в результаті окупації Криму випробувального майданчика "Чауда", Генштаб ЗСУ з 2018 року почав пошуки нового полігону для випробувань протикорабельних комплексів «Нептун» або реактивної системи залпового вогню «Вільха». Про це повідомили в прес-службі Генштабу ЗСУ.

Новий полігон «Ягорлик» на Херсонщині площею близько 3,7 тис запрацював нині на повну потужність.

На полігоні обладнаний пункт управління, модуль розвідувально-інформаційного центру, подвійний модуль навчального корпусу, ангари, технічні та складські приміщення і т. Для навчання створені класи, оснащені мультимедійними засобами. Також працюють сонячна електростанція і артезіанська свердловина.

"Полігон повністю автономний, технологічний і екологічний. Зараз він в повному обсязі забезпечує проведення випробувань. Незабаром тут пройдуть стрільби артилерійської системи «Богдан» на дальності до 40 км. Пізніше - випробувальні пуски ракетних систем після ремонту і модернізації", - розповів генерал-лейтенант Родіон Тимошенко.

Читайте також: В окупованому Донбасі російські військові облаштовують нові полігони - розвідка

Раніше Міноборони України запропонувало НАТО провести випробування новітніх засобів радіоелектронної боротьби на російських системах РЕБ, які РФ тестує на окупованих українських територіях.