UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб про бої у Харківській області: війська РФ мають частковий успіх біля села Лук’янці

Сили оборони зупинили просування окупантів та контратакують.

Ілюстративне фото.

Ілюстративне фото.

Російські війська у понеділок продовжують наступ у Харківській області. З початку доби окупанти вже здійснили 11 атак, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

За даними Генштабу, російська армія добилася часткового успіху неподалік села Лук’янці. Сили оборони зупинили просування окупантів та контратакують.

З початку доби російська авіація завдала вісьмох ударів неподалік населених пунктів Уди, Вовчанськ, Липці, Графське та Веселе Харківської області.

Читайте також: Росіяни зайшли на околиці Вовчанська та на Вовчанський мʼясокомбінат, але місто під контролем ЗСУ – журналіст

У Генштабі поінформували, що на харківський напрямок було перекинуто резерви для посилення військ. Зазначається, що зростання чисельності угруповання триватиме залежно від розвитку ситуації з наступом військ РФ. У командуванні запевнили, що військові, які діють на харківському напрямку забезпечені необхідно амуніцією.

З початку доби 13 травня, які інформують у Генштабі, росіяни втратили на харківському напрямку 97 осіб. Знищено 8 одиниць озброєння та військової техніки.

Вдень у неділю, 12 травня, командир підрозділу розвідки Збройних Сил України Денис Ярославський заявив, що російська війська почали оточувати Вовчанськ у Харківській області і в місті по суті уже почались бої.

Однак під вечір керівник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі не підтвердив інформацію про прорив росіян у місто.

Ресурс DeepState опівночі на понеділок оновив дані, згідно з якими росіяни захопили ще три села на півночі Харківщини – Мороховець, Олійникове та Зелене.

Генштаб ЗСУ після опівночі заявив, що російські війська штурмують позиції ЗСУ на півночі Харківщини у 14-ти точках та роблять акцент на захоплення Вовчанська.