UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб повідомив про активізацію окупантів у південних областях: "Здійснюють підготовку до відправлення додаткових підрозділів"

Вони зосередили свої зусилля на Києві, Харкові, Чернігові, Миколаєві та на виходах до адміністративних кордонів Луганської й Донецької областей.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що російські окупаційні війська активізувалися в південних областях України, вони намагаються створити сухопутний коридор з тимчасово анексованим півостровом Крим. 

"Противник не відмовляється від своїх намірів та продовжує наступальну операцію проти України. Окупанти, незважаючи на втрати в особовому складі та техніці, за підтримки авіації, зосередили основні зусилля на спробі оточення міст Київ, Харків, Чернігів, Миколаїв та на виході до адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей, створення сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом", — повідомляє пресслужба Генштабу

Оскільки окупанти не досягнули основної цілі - захоплення Києва в перші дні війни, зараз їх зусилля зосереджені на південних областях. Вони намагаються позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського морів. 

"Загарбники витратили майже всі основні резерви та здійснюють підготовку до відправлення додаткових підрозділів зі складу Східного, Центрального та Західного військових округів. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Премʼєр-міністр Британії підготував план відповіді на вторгнення РФ в Україну

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна витримала першу, найважчу хвилю атаки російських окупантів. Він підтвердив, що стратегічно важливими напрямками залишаються Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів і Одеса.

До цього Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативну інформацію щодо російського вторгнення. На 11 день війни Росії проти України втрати військ ворога, за попередніми розрахунками, перевищили 11 тисяч осіб.