UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб: Іран готується відправити в РФ інструкторів з використання БпЛА Shahed-136 та Arash-2

За попередньою інформацією, керівництво Ірану та РФ вже домовилися про це.

Іран готується відправити в РФ інструкторів з використання не лише БпЛА Shahed-136, а й Arash-2. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«За попередньою інформацією, керівництво Ірану та Російської Федерації домовилися про направлення на територію Російської Федерації радників та інструкторів з використання ударних БпЛА. Зокрема, відомо про підготовку операторів вже наявних БпЛА “Shahed-136” та перспективних БпЛА “Arash-2”», - йдеться у повідомленні Генштабу.

Раніше Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ повідомляв, що іранські інструктори допомагають російським військовим запускати дрони-камікадзе з Криму.

Читайте також: РФ може закупити в Ірану дрони-камікадзе Arash-2: що про них відомо

Іран таємно готується збільшити постачання важкої зброї до Росії. Окрім ударних безпілотників, уперше плануються поставки росіянам бойових ракет класу «земля-земля» іранського виробництва.

Іранська зброя використовується для атаки росіян на цивільні об'єкти та мирних жителів. Попри докази, Іран продовжує заперечувати постачання зброї до Росії, називаючи всі заяви на цю тему «політичними».