UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківського сепаратиста Логвінова обміняли на заручників в Донбасі – прокуратура

З 2014 року Логвінов перебував під вартою за участь у масових заворушеннях під час штурму ХОДА.



Уродженець Харкова Єгор Логвінов, який брав участь у масових заворушеннях під час штурму Харківської ОДА у квітні 2014 року, став учасником процедури обміну утримуваними особами в грудні 2017 року.

Про обмін сепаратиста на заручників бойовиків ОРДЛО розповів в ефірі обласного телеканалу "ОТБ Харків" начальник управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області Олександр Шевченко.

"Що стосується Логвінова, можу сказати про те, що він був учасником процесу обміну військовополонених минулого грудня... Він був у списку, і його обміняли на наших військовополонених. Більше коментувати поки нема чого", - зазначив Шевченко.

Єгор Логвінов – один з лідерів харківських сепаратистів, ватажок так званого "Українського Східного блоку", був заарештований 8 квітня 2014 року під час зачистки ХОДА співробітниками МВС. Йому інкримінували участь у масових заворушеннях під час штурму Харківської ОДА і спробі захоплення телевежі, а також дії, спрямовані на насильницьке повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

У жовтні 2016 року Київський районний суд Харкова змінив йому запобіжний захід, призначивши заставу у 206 тисяч гривень. Вже 31 жовтня Логвінов вийшов на волю під заставу, але у той самий вечір був знову затриманий неподалік від кордону в напрямку російського населеного пункту Журавлівка, взятий під варту, і з тих пір перебував в ув'язненні.

Нагадаємо, 27 грудня, на КПВВ "Майорське" у районі Горлівки Донецької області відбувся обмін утримуваними особами. Унаслідок обміну з полону угруповань ОРДЛО були звільнені 73 українця в обмін на 233 бойовика, яких засудили та помилували в Україні.

Спочатку планувалося проведення обміну в форматі "74 на 306", але 43 бойовика, які відбули покарання в українських тюрмах, проігнорували можливість відправки на окуповану територію. Ще 26 осіб відмовилися брати участь в обміні.

Крім того, за словами бойовиків "ДНР", один український заручник вирішив залишитися в ОРДО.

За даними СБУ, на території ОРДЛО терористи утримують ще 103 заручника, десятки людей незаконно утримуються на території Росії. Ще 402 українських військовослужбовця вважаються зниклими безвісти.