UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакерська атака на корпоративні мережі та мережі органів влади зупинена - Кабмін

Фахівці працюють над відновленням втрачених даних.

Масштабна кібератака на корпоративні мережі та мережі органів влади зупинена. Ситуацію контролюють фахівці з кібербезпеки, вони працюють над відновленням втрачених даних, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

У прес-службі нагадали, що внаслідок кібернападу фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації звернулися до усіх суб'єктів критичної інфраструктури та установ державного сектору з вимогою забезпечити кіберзахист ІТ-систем, а також поширили рекомендації протидії атакам.

Повідомляється, що всі стратегічні підприємства, у тому числі підприємства по забезпеченню безпеки держави, працюють у штатному режимі.

Читайте також: Поліція зареєструвала понад 200 заяв про інфікування вірусом Petya

Нагадаємо, що державні і комерційні структури України постраждали від вірусу Petya.А (Петя.А). За даними DT.UA хакерської атаки зазнали близько 30 банків. Кіберполіція зареєструвала понад 200 випадків зараження комп'ютерних систем держустанов, комерційних структур і персональних комп'ютерів. У зв'язку з кібератакою також було проведено нараду в РНБО.

DT.UA публікує повний перелік постраждалих в результаті хакерської атаки компаній.