UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гайдай: «У Сєвєродонецьку українські військові стримують окупантів, а в Лисичанську небезпечно навіть в центрі»

Сергій Гайдай повідомив про ситуацію на Луганщині.

Українські захисники стримують окупантів у Сєвєродонецьку, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Водночас у Лисичанську небезпечними є навіть центральні райони міста.

«Саме на одній із центральних вулиць Лисичанська вчора після артилерійського обстрілу загинув місцевий житель.Поранену в місті жінку госпіталізували одразу до Чернівців», – зазначив Гайдай.

Крім того, окупанти пошкодили кілька багатоповерхівок. Але найбільші руйнування в результаті ворожих обстрілів зафіксовані у Врубівці та Золотому. Там пошкоджено 25 будинків.

«Із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню росіяни обстріляли Золоте-4 та Врубівку. Ворог продовжує нищити заклади охорони здоров’я. Останній обстріл багатопрофільної лікарні було здійснено з артилерії калібром 240 мм. А днями окупанти зруйнували будівлю місцевої станції «швидкої допомоги», – додав голова Луганської ОВА.

Гайдай також повідомив, що в Сєвєродонецьку українські військові дають відсіч ворогу. Зокрема, наші захисники стримують штурм. Бойові дії у місті тривають.

Поблизу Тошківки наступ окупантів також не мав успіху. Те ж саме стосується і спроб загарбників на напрямку Устинівки.

Читайте також: Війська РФ перекидають все більше сил у Сєвєродонецьк

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що через значну концентрацію сил на Донецькому напрямку, російські окупанти змушені перекидати частину військ з раніше зайнятих території півночі та півдня України. Аби не допустити контратаки Збройних сил, противник веде масовані артилерійські та мінометні обстріли.