UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гайдай: «Окупанти минулої доби 10 разів обстріляли Луганщину, точаться бої за Оріхове»

Ворог пошкодив як житловий фонд, так і господарчі будівлі.

Російський ворог минулої доби 10 разів обстрілював міста Луганської області, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай. Він також додав, що в області точаться бої за село Оріхове.

«Під вогнем ворога опинилися Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське, Привілля, Попасна. Чотири рази росіяни обстріляли Лисичанськ та двічі Попасну. В Гірській громаді гучно майже безперервно», – повідомив Гайдай.

Він зазначив, о в кожному зі згаданих міст є пошкодження житлового фонду та господарчих споруд. Зокрема, в одному з гаражних кооперативів вогонь охопив значну площу. Рятувальники кілька годин боролися з пожежею.

«Ворог неодноразово намагався штурмувати позиції ЗСУ в районі Оріхового та Світличного. Наші військові дають гарну відсіч, проте росіяни з усього наявного озброєння відкривають вогонь по населеним пунктам, знищуючи будинки та інфраструктуру, – там вже неможливо відновити воду, світло та газ», – зазначив голова ОВА.

Гайдай повідомив, що наші захисники відбили дев’ять атак ворога. Зокрема, українські військові знищили шість танків, одну артилерійську систему, 12 одиниць броньованої техніки, автомобіль та зенітну установку, збили літак, крилату ракету та п’ять безпілотних літальних апаратів.

Читайте також: Війська РФ наступають у напрямку Нижнього та Оріхового в Луганській області

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупаційні сили обстрілюють укріплення українських військових вздовж всієї лінії зіткнення на Донецькому і Таврійському напрямках. Насамперед із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Крім того, загарбники продовжують блокування наших підрозділів у Маріуполі, в районі заводу «Азовсталь».