UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хабар для голови Миколаївської ОДА: екс-директору аеропорту дали чотири роки умовно

Колишній очільник комунального підприємства пропонував Савченку 2,5 мільйона гривень за продовження трудового договору.

Центральний районний суд Миколаєва визнав колишнього директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайла Галайка винним у даванні хабара та засудив до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Відповідний вирок міститься в Єдиному реєстрі судових рішень (ЄРДР). Судовий процес відбувався за головування судді Володимира Алєйнікова.

"ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки… Звільнити ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку в 1 рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки", - йдеться у вироку.

Упродовж іспитового строку засуджений не повинен виїжджати з України, має повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи, а також періодично з'являтися туди для реєстрації.

"Розпорядженням … першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністраці… виконання обов'язків директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" тимчасово… було покладене на ОСОБА_1. Бажаючи продовжувати виконання обов'язків директора цього підприємства після сплинення цього строку на постійній основі, ОСОБА_1 вирішив надати неправомірну вимогу службовій особі", - йдеться у вироку.

Зазначимо, Галайка було затримано у грудні 2017 року при передачі 700 тисяч гривень хабара губернатору Миколаївської області Олексію Савченку. У липні 2018 року він уклав зі слідством угоду про визнання винуватості.

Вироком суду знято арешт з рахунків, автомобіля Mercedes-Benz Е220 та нерухомості, що належать Галайку. Крім цього, суд повернув йому заставу у розмірі 2,5 мільйонів гривень.

За рішенням суду 700 тисяч гривень колишнього хабара конфісковані, судові витрати у розмірі понад п'ять тисяч гривень покладені на Михайла Галайка. У нього є 30 днів на оскарження вироку, відлік починається з 28 грудня 2018 року.

Читайте також: Миколаївський аеропорт прийняв перший рейс після реконструкції

Нагадаємо, колишнього директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" затрималив ніч з 28 на 29 грудня 2017 року, під час передачі першої частини хабара у розмірі 700 тисяч гривень.

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко повідомив про те, що відмовився від хабара у розмірі 2,5 мільйона гривень, які директор Миколаївського аеропорту пропонував йому за продовження трудового договору.

Правоохоронці кваліфікували дії Галайка за ч. 3 статті 369 Кримінального кодексу України – давання хабара. Згодом Заводський районний суд Миколаєва заарештував його на 60 діб з можливістю внесення 2,5 мільйонів гривень застави.