UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузинські ЗМІ повідомили про таємні переговори Києва з Тбілісі про екстрадицію Саакашвілі

Вірогідною майданчиком для контактів стала Білорусь.

Представники України та Грузії ведуть на території Білорусі переговори про екстрадицію лідера "Руху нових сил" й екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі з Києва до Тбілісі, повідомляє грузинський телеканалу "Руставі-2" з посиланням на власні джерела.

За даними видання, Грузію на переговорах представляє керівник Служби державної безпеки Вахтанг Гомелаурі. Офіційним приводом його візиту до Мінську стала участь у заходах, приурочених до "сторіччя КДБ Білорусі".

Особистості українських посадових осіб, з якими контактує Гомелаурі, виданню невідомі.

У жовтні генпрокурор Юрій Луценко, який раніше заявляв про неможливість екстрадиції Саакашвілі, повідомив, що ситуація змінилася, і екс-президента Грузії можуть вислати з країни у зв'язку з відмовою Державної міграційної служби надавати йому притулок в Україні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що під час візиту до Тбілісі в листопаді не обговорював питання екстрадиції Саакашвілі.

Тим часом у МЗС Грузії заявили, що процес екстрадиції Саакашвілі "йде звичайним ходом".

30 листопада Державна міграційна служба продовжила Саакашвілі дозвіл на перебування на території України ще на три місяці.

Нагадаємо, 5 вересня Україна отримала від Головної прокуратури Грузії запит про розшук, взяття під варту й екстрадицію Михеїла Саакашвілі. За даними Головної прокуратури Грузії, Саакашвілі виступає в якості обвинуваченого у чотирьох кримінальних провадженнях.