UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман запропонував Раді прийняти восени реформу освіти

Перші плоди реформи будуть отримані тільки через 12 років, якщо прийняти її зараз.

Восени Верховна Рада України зможе розглянути законопроект про реформу освіти, упевнений прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Сьогодні в парламенті знаходиться законопроект про освіту. На жаль, до кінця сесії ми не змогли його розглянути в стінах українського парламенту, але я глибоко вірю в те, що восени це питання буде розглянуто і вирішено", - сказав Гройсман на всеукраїнській конференції працівників освіти в Києві.

Прем'єр також зазначив, що відсутність змін "буде дуже дорого коштувати". За його словами, якщо реформа почне працювати в школах цього року, то перші плоди будуть отримані тільки через 12 років.

3 квітня Кабінет міністрів України затвердив середньострокову план пріоритетних дій уряду до 2020 року і план на 2017 рік. Представляючи план на засіданні уряду, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в соціальній сфері, ключовий елемент - пенсійна реформа. Також серед планів глави уряду – земельна реформа, реформа охорони здоров'я і приватизація. Крім того Гройман назвав ключовою реформою реформу освіти.

Проте вже в липні Гройсман заявив, що на реформу освіти в уряду немає грошей, а також повідомив про намір виключити земельну реформу з програми співпраці з МВФ.

До літніх канікул Рада прийняла в першому читанні пенсійну реформу, яка передбачає підвищення пенсійного віку для громадян, у яких немає тривалого офіційного стажу.