UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман закликав Садового самостійно вирішити проблему львівського сміття

Прем'єр зазначив, що неодноразово намагався допомогти меру Львова.

На засіданні Кабінету міністрів України голова уряду Володимир Гройсман звернувся до мера Львова Андрія Садового щодо невирішеної проблеми вивезення сміття.

Прем'єр сказав, що за 11 років перебування Садового на посаді міського голови, він міг побудувати "15 сміттєвих полігонів та сміттєпереробних заводів".

За словами Гройсмана, він кілька разів допомагав Садовому з рішенням наявної проблеми.

"Я не розумію, чому так довго не вирішується питання сміття у Львові. Я один раз допоміг, другий раз допоміг, третій раз допоміг мені вже люди відмовляють, тому що вони не хочуть, щоб на їхню територію нескінченно возили сміття зі Львова", - заявив прем'єр.

Також Гройсман підкреслив, що влада населених пунктів поблизу Львова не вірить обіцянкам про тимчасове вивезення львівського сміття на їх полігони.

Прем'єр зазначив, що Садовий повинен самостійно вирішити сміттєву кризу, у якій опинився Львів.

У квітні Львівська міськрада виділила 21 млн гривень містам області за прийом відходів зі Львова.

Львів можуть оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації. У Львові не вивезли 7 580 тонн твердих побутових відходів, з них лежать на землі – 5 440 тонн.

Детальніше про так звану "сміттєву облогу" Львова читайте у статті Оксани Сироїд "Сміття несвободи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".