UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман прокоментував монетизацію пільг на проїзд

Виплати у грошовій формі пільг на проїзд будуть йти з місцевих бюджетів. Уряд проти шахрайства і списування грошей на пільги в натуральній формі.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду в парламенті частково відповів на питання про монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті.

"Що стосується пільгових перевезень, то хочу підкреслити, що ми прийняли рішення про монетизацію. Треба зробити верифікацію цих пільг. Пільговики повинні отримувати можливості для безкоштовного проїзду", - сказав він.

При цьому прем'єр зазначив, що робота муніципального транспорту – це компетенція місцевих органів влади та законодавство передбачає фінансування у тому числі і місцевими бюджетами цих пільг.

"Але що треба зробити. Щоб не списували гроші на пільговиків, треба верифікувати і найголовніше – щоб люди отримали грошима ті ресурси, які їм визначені", - додав Гройсман.

14 березня Кабінет міністрів прийняв постанову "Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування" і доручив Міністерству соціальної політики його доопрацювання з урахуванням пропозицій.

За інформацією прес-служби Мінсоцполітики, постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок на транспорті загального користування на міських та приміських маршрутах, що необхідно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

Фінансування витрат з надання переведених у готівку пільг буде здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів.