UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман пообіцяв уповільнення інфляції в наступному році

НБУ погіршив прогноз інфляції в цьому і наступному році. Гройсман говорить про стабільність цін і зростання економіки.

На думку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, прогнози Кабінету міністрів і Національного банку свідчать про стабільне зростання економіки і уповільнення інфляції.

В інтерв'ю телеканалу "112. Україна" Гройсман повідомив, що НБУ вже поліпшив прогноз зростання ВВП і за підсумками року він перевищить 2%. "Наступного року 3% зростання. Навіть при тому, що наш прогноз показував трохи більше 11% інфляції. Але це природно, оскільки економіка зростає, ми інвестуємо, люди отримують більше доходів. Зрозуміло, що споживчі настрої більш позитивні", - сказав він.

"У наступному році буде уповільнення інфляції, що є теж природниим процесом. І фактично доходи людей будуть більш стабільними і ціни будуть більш стабільними", - сказав глава уряду.

25 жовтня Національний банк погіршив прогноз по інфляції на 2017 рік з 9,1% до 12,2%. У Нацбанку прогнозують, що за підсумками 2018 року інфляція складе 7,3% (попередній прогноз – 6,0%). Прогноз інфляції на 2019 рік залишився незмінним на рівні мети – 5,0%.

НБУ також підвищив прогноз зростання ВВП України в 2017 році до 2,2%, що майже в два рази нижче, ніж в середньому по світу.