UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман погрожує головам райадміністрацій звільненнями за сніг на дорогах

В Україні почалися снігопади, які в найближчу добу лише посиляться. Гройсман вказав на відповідальних за ситуацію на автошляхах.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від місцевої влади "мобілізувати всі ресурси" на прибирання снігу в містах, селах та на магістральних автошляхах.

"Ми на одному з минулих урядів звільнили голову райадміністрації за неспроможність організувати роботу по прибиранню снігу. То от тепер я хочу сказати, якщо голови райадміністрацій будуть спати в час, коли вони мають працювати, я без жодних питань подам подання за рішенням уряду президенту на звільнення таких чиновників", - сказав він на засіданні уряду.

Гройсман повідомив про те, що місцеві бюджети з 1 січня 2018 року мають на дороги у 3-4 рази більше коштів, ніж раніше.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про суттєве ускладнення погодних умов 18 січня внаслідок впливу активного циклону. "На території Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, в Києві близько 20 сантиметрів", - йдеться в повідомлені.