UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гроші не були основним мотивом масштабної хакерської атаки - ООН

Ініціатори атаки не мають досвіду у зборі викупу, заявив Ніл Волш.

Гроші не є основним мотивом масштабної хакерської атаки, яка відбулася цього тижня, заявив голова Глобальної програми ООН з кіберзлочинності Ніл Волш.

За його словами, слідчі досі не можуть встановити ініціаторів кібератаки, але їхня стратегія вказує, що гроші не були основним мотивом, передає "Радіо Свобода".

Наголошується, що програмне забезпечення, яке використовувалося під час останньої хакерської атаки, було більш складним, ніж те, яке застосовувалося у попередніх атаках вірусу WannaCry.

Волш підкреслив, що ініціатори нової атаки є недосвідченими у питанні збору викупу від жертв в обмін на розблокування їхніх комп'ютерів. 28 червня вдалося заблокувати обліковий запис здирників і зробити неможливим отримання грошей.

"Це може бути будь-хто: від одного хлопця, що сидить у підвалі, до національної держави", - сказав глава Глобальної програми ООН з кіберзлочинності.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" відновив роботу он-лайн табло після атаки вірусу "Петя"

27 червня державні і комерційні структури України постраждали від вірусу Petya А (Петя А). За даними DT.UA, хакерської атаки зазнали близько 30 банків. Вірус Petya А, який вдарив по комп'ютерних системах в Україні, також нашкодив банкам, електромережам, телефонним компаніям та метро у країнах Європи.

DT.UA публікує повний перелік постраждалих в результаті хакерської атаки компаній.