UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грип в Україні: епідемічні пороги перевищені у восьми областях

Четверо людей із групи ризику померли.

В Україні за минулий тиждень (17-23 грудня) на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли понад 216 тисяч людей. Як зазначили у прес-службі МОЗ, у країні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені у восьми областях: Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Луганській, Донецькій та Одеській.

Вказується, що показник захворюваності становить 561,6 на 100 тисяч населення, що на 8,3% більше епідпорогу по Україні. У відомстві зауважили, що перевищення епідемічного порогу не означає наявність епідемії.

Серед тих, хто захворів на грип та ГРВІ протягом звітного тижня - 64,9% становлять діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих збільшився на 6,5%, а серед дітей, навпаки, знизився на 1,1%. За даними МОЗ, четверо людей із групи ризику померли.

Раніше повідомлялося, що від грипу померли дві людини: дев'ятирічна дівчинка, яка не мала щеплення від грипу, а також 62-річна жінка. Харків'янка не була вакцинована від грипу та по допомогу до лікарів не зверталася, попри те, що мешкала неподалік від міської поліклініки.