UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ завела справу на Рената Кузьміна за незаконне затримання Луценка у 2010 році

ГПУ почала розслідування проти Кузьміна. Причина - в 2010 році Юрій Луценко був відправлений Печерським райсудом судом у СІЗО. У Генпрокуратурі вважають Кузьміна причетним до "оргазації незаконного затримання екс-глави МВС і "підбурюванню" судді до ухвалення рішення про арешт.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало досудове розслідування за фактом організації в 2010 році колишнім першим заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і підбурювання судді Печерського суду Києва для обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ в п'ятницю, 30 травня.

про це внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.3 ст.27 (види співучасників) та ч.2 ст.375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч.3 ст.27 і ч.3 ст.371 (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою) Кримінального кодексу України.

Крім того, зазначає ГПУ, також розслідується факт винесення суддею Печерського райсуду завідомо неправосудної постанови про обрання Луценку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (ч. 2 ст. 375 КК України ) і факт завідомо незаконного затримання екс-міністра слідчого ГПУ (ч.3 ст.371 КК України).

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває, зазначають у Генпрокуратурі. !zn

Читайте також:

Кузьмін буде допитаний в рамках розслідування провадження за заявою Тимошенко