UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ відправила у Францію запит про екстрадицію Саркісяна

Силове відомство просить видати організатора "титушек".

Генеральна прокуратура України цього тижня відправила на адресу правоохоронних органів Франції запит про екстрадицію затриманого 12 квітня Армена Саркісяна, якого українські силові відомства вважають організатором груп "тітушок" під час Революції Гідності.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, відповідний лист зі зверненням було відправлено 16 квітня, пише "Українська правда".

Нагадаємо, що кримінального авторитета Армена Саркісяна ("Армена Горлівського") підозрюють в організації терору проти учасників Євромайдану. Зокрема засуджений Юрій Крисін під час судового розгляду заявив, що отримав від Саркісяна 20 тисяч доларів для організації групи людей, які залякували і били учасників революції.

22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно, звільнивши від покарання з випробувальним терміном у два роки. Крисін в суді визнав свою провину в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень, однак він заперечує умисне вбивство журналіста В'ячеслава Веремія в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року під час Революції Гідності в Києві.

Група кримінальників під керівництвом раніше засудженого Юрія Крисіна, відомого в кримінальних колах як "Шафа", "Шрек" і "Щур", зупинили вибухпакетом таксі, в якому журналіст їхав з Майдану, витягнули його з машини і почали бити палицями і бейсбольними битами. Один з "тітушок" вистрілив у Веремія з пістолета, після чого побиття продовжилося.