UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ скасувала розшук екс-міністра екології Злочевського

Оскільки Злочевський залишив територію України і не повертався, ГПУ вирішила більше його не розшукувати.

Генеральна прокуратура України зазначила державний розшук колишнього міністра екології та природних ресурсів Микола Злочевський. Про це йдеться в постанові ГПУ від 20 вересня, яке є в розпорядженні DT.UA.

У Генпрокуратурі мотивують відмову від розшуку тим, що до моменту складання підозри Злочевський покинув територію і більше не повертався, що свідчить про недоцільність державного розшуку.

Читайте також: Суд знову заарештував майно екс-міністра Злочевського

У серпні колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький, який живе в Ізраїлі під ім'ям Натан Розенберг, розповів, де зараз знаходяться його колеги часів Віктора Януковича. За його словами, екс-міністр освіти Дмитро Табачник живе в Тель-Авіві (Ізраїль), екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський живе в Європі, екс-міністр фінансів Юрій Колобов – в Іспанії, а екс-міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк – в Росії.

E липні 2016 року правоохоронні органи провели чергову серію обшуків у компаніях, зайнятих видобутком газу в Україні. Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, зокрема, мова йде про компанію, до якої має відношення колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.