UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ порушила кримінальні справи за фактом захоплення "Чорноморнафтогазу"

За березень-жовтень російські окупаційні влади добули на свердловинах компанії 600 кубометрів газу і завдали шкоди Україні на суму 240 млн грн.

Генпрокуратура порушила кримінальні справи за фактом заволодіння майном державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Як повідомили в прес-службі ГПУ, кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

Також відомство розслідує злочин, кваліфікований за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України за фактом незаконного видобутку природного газу.

"В ході перевірки дотримання вимог законодавства в діяльності державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" встановлено, що група осіб у березні 2014 року, використовуючи документи, печатки та штампи зазначеного публічного акціонерного товариства, протиправно заволоділа його майном на загальну суму майже 15 млрд грн і в подальшому передала його незаконно створене Кримське республіканське підприємство "Чорноморнафтогаз", чим завдало державі великих збитків", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГПУ, посадові особи Кримського республіканського підприємства "Чорноморнафтогаз" у період з березня по жовтень 2014 року здійснили видобуток природного газу в обсязі 600 млн кубометрів, чим завдали збитків Україні на 240 млн грн.

Нагадаємо, 13 травня офіційний Київ звернеться до Стокгольмського суду щодо захоплення Росією Криму "Чорноморнафтогазу". !zn