UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ перевіряє інформацію про вказівки адміністрації Януковича суддям, які судили активістів Майдану

Горбатюк розповів, що в Генпрокуратури є версія про отримання суддями вказівок з адміністрації Януковича під час Євромайдану.

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ перевіряє версію про вказівки адміністрації президента-втікача Віктора Януковича суддям, які судили активістів Євромайдану.

Про це він заявив в інтерв'ю DT.UA.

"Звичайно, це перевіряється, і така версія існує. Окремі дані свідчать, що вони отримували вказівки з АП, але цих даних недостатньо для повідомлення про підозру", - сказав Горбатюк.

Він підкреслив, що були зафіксовані дзвінки того часу з адміністрації президента головам судів.

"Але без свідоцтв хоча б окремих суддів доводити щось буде дуже складно", - додав Горбатюк.

"Так, вони (судді - ред.) кажуть, що дзвінки були, але заперечують, що у зв'язку з цими подіями. Запитуємо: "Дзвонив хтось з АП, наприклад Портнов?" "Ні-ні-ні", - відповідають", - зазначив він.

Горбатюк також підкреслив, що системні ознаки впливу на суддів є, однак доказів для підозри поки недостатньо.

Читайте також: Януковича допитають у справі вбивств на Майдані, якщо суд в Ростові дозволить - ЗМІ

Нагадаємо, 8 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що колишні й нинішні високопосадовці України викликаються на допити. Пізніше стало відомо, що слідчі Головного слідчого управління ГПУ мають намір допитати у справі про розстріл активістів Евромайдана нинішнього президента України Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, київського міського голову Віталія Кличка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, голову Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля і екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

За станом на 23 серпня в Генпрокуратурі вже допитали нинішнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова.

Читайте повне інтерв'ю Оксани Денисової з Сергієм Горбатюком у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".