UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ передасть до суду обвинувачення проти "діамантового прокурора" Корнійця після 10 жовтня

Захист підозрюваного "ухиляється від ознайомлення" з матеріалами його кримінального провадження, зазначили в генпрокуратурі.

Генпрокуратура передасть до суду справу "діамантового рокурора" Олександра Корнійця після 10 жовтня.

Як повідомили DT.UA у прес-службі ГПУ, Корнійцю було обмежено термін для ознайомлення з матеріалами кримінальньного провадження, через те, що його захист "ухиляється від ознайомлення" з ними.

"У зв'язву з цим, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотанням сторони обвинувачення та стороні захисту встановлено строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 10.10.2016, по завершенню якого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті", - сказали в прес-службі.

У відомстві також нагадали, що генеральною інспекцією внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України 17.08.2016 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні від 29.01.2016 за підозрою О. Корнійця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою группою), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України та Л. Прокопенко - кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 358 КК України та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

"У зв'язку з переховуванням підозрюваних від органів слідства, неприбуття на неодноразові виклики до слідчого та неповідомлення про місце свого перебування, 07.09.2016 досудове розслідування у кримінальному провадженні було зупинено.

На даний час місце перебування підозрюваних встановлено, у зв'язку з чим досудове розслідування відновлено", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 5 липня 2015 року в Києві було затримано першого заступник глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.
При затриманні та обшуках, у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовності, (зокрема діаманти), і цінні папери.
Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. 31 липня, після внесення застави, Корнієць вийшов з СІЗО.
20 листопада 2015 слідчий за дорученням прокурора повідомив підозрюваним про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів досудового розслідування.