UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ передала Ізраїлю запит на вручення підозри Ставицькому

Екс-міністра розшукують за відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом.

Генерального прокурора України подала в міністерство юстиції Ізраїлю запит про вручення повідомлення про підозру колишнього міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

"Під час переговорів у Кнесеті головний військовий прокурор Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит Генеральної прокуратури України щодо міжнародної правової допомоги в розслідуванні відносно колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького щодо вручення останнього повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти держави", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначимо, Матіос відвідував Ізраїль 19-21 квітня 2016 року на запрошення міністра юстиції Ізраїлю А. Шекед.

За наявними у слідства даними Інтерполу, український екс-міністр перебуває на території Ізраїлю, змінивши прізвище та ім'я Натан Розенберг.

Раніше DT.UA також повідомляло, що Едуард Ставицький отримав ізраїльське громадянство і знаходиться на території цієї країни.

Читайте також: Держава віддала сотні мільйонів фірмі Ставицького в 2014 році за непотрібний захист акцизів

Ставицького прийнято вважати бізнес-партнером сім'ї побіжного екс-президента Віктора Януковича. У бутність міністром Едуард Ставицький регулярно супроводжував президента в поїздках на Афон, неодноразово ночував у монастирях і навіть носив оберіг, подарований афонськими старцями.

Екс-глава Міненерго оголошений в розшук. Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з числа вищого керівництва держави за статтями "привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".