UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ і поліція проводять обшуки в Полтавській міськраді

Слідчі дії проводяться за статтею про порушення правил екологічної безпеки.

Генеральна прокуратура і Нацполіція сьогодні, 20 вересня, проводять обшуки у Полтавській міській раді за статтею 236 КК (порушення правил екологічної безпеки).

Повідомляється, що обшуки проводилися в кабінеті заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Наталії Сук. А також в кабінеті ще одного заступника мера з питань діяльності виконавчих органів Віталія Нікіпелова, передає місцеве видання "Трибуна".

Крім того, були заблоковані кабінети службовців Олександра Мамая, Андрія Ляміна, Оксани Деркач і Михайла Шевченка. Як повідомляє видання, заходи проводяться за рішенням Печерського районного суду Києва, в якому зазначено провести обшуки за адресою вулиця Соборності, 36.

Старший слідчий ГПУ Віталій Конончук заявив про те, що детальна інформація про процес розслідування є у статті 236 КК України. Також він зазначив, що за рішенням суду обшуки проведуть по всьому приміщенню міської ради. Однак показувати постанову суду слідчий відмовився, аргументуючи це таємницею слідства, зазначає видання.

У червні минулого року Генеральна прокуратура проводила обшук в приміщенні Полтавської обласної податкової у зв'язку з підозрою, що податківці "кришували" діяльність конвертаційних центрів. Як повідомив народний депутат Володимир Ар'єв, прокуратура шукала гроші, які податківці отримували за свою "допомогу" конвертцентрам.