UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голові Деснянського району Києва оголосили підозру за декларування недостовірної інформації

За даними слідства, Заболотний приховав інформацію про земельну ділянку та корпоративні права, які безоплатно передав дружині.

Детективи НАБУ вручили голові Деснянської районної державної адміністрації Києва Геннадію Заболотному повідомлення про підозру у декларуванні недостовірної інформації, повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро увечері в четвер, 22 березня.

За даними слідства, Заболотний, будучи головою Березівської РДА Одеської області, вніс до своєї е-декларації за 2015 рік завідомо неправдиву інформацію. Йдеться про земельну ділянку, а також про корпоративні права на суму більше 2 мільйонів гривень, які підозрюваний у 2015 році безкоштовно передав своїй дружині.

У НАБУ угледіли в діях Заболотного злочинний умисел. Слідство вважає, що таким чином підозрюваний намагався приховати майновий стан своєї сім'ї, щоб не допустити оприлюднення цієї інформації у відкритих джерелах.

Факт порушення посадовою особою закону "Про запобігання корупції" підтвердили в Національному агентстві по запобіганню корупції.

НАБУ інкримінує підозрюваному злочин, передбачений ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації). Розслідування велося з грудня 2016 року.

Геннадій Заболотний очолює Десняннскую райгосдаминистрацию Києва з січня 2018 року. Раніше він обіймав посаду голови Березовської РДА Одеської області. Указ про його призначення підписав президент Петро Порошенко у вересні 2015 року, коли Заболотний виграв конкурс на заміщення цієї посади.

До приходу на держслужбу Заболотний займався бізнесом, у 2000-2015 мав статус фізичної особи-підприємцем.