UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Дніпропетровської облради Пригунов вирішив піти з посади

Гліб Пригунов заявив, що все одно не покине політику.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов подав у відставку, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що вирішив покинути посаду через ситуацію яка сьогодні склалася в облраді.

"Політична картина в країні останнім часом кардинально змінилася. Чотири роки тому, ми об'єдналися в демократичну коаліцію, аби усунути Партію Регіонів від керування процесами в області. І це нам вдалося. Але сьогодні багато партій, фракції яких представлені в обласній раді, не отримали підтримки мешканців області. Тому логічним би було провести позачергові вибори обласної ради, але ми зараз не маємо відповідного інструментарію", - написав Пригунов.

За його словами, останні пів року, в обласній раді намагаютсья підлаштуватися під загальноукраїнську політичну картину "за умови підтримки "попередників".

"Хоча отримати недовіру від Партії Регіонів вважаю за позитивну оцінку своєї діяльності – значить, ми все робили вірно! Не хочу ставити колег по демократичній коаліції перед вибором: підтримати Партію Регіонів в цьому питанні чи ні… Отже, мандат від демократичної коаліції перестав бути актуальним. В даній ситуації вважаю за доцільне скласти свої повноваження та піти з посади голови обласної ради!", - зазначив Пригунов.

Він додав, що не згоден з деякими процесами, які відбуваються, наприклад, відключення від електропостачання будівлі Медіа-Простору. Пригунов наголосив, що все має відбуватися в юридичній площині.

"Залишаюся в місцевій політиці! В будь-якому статусі продовжу працювати в рамках визначених раніше пріоритетів: підтримка воїнів АТО, волонтерів та добровольців, розвиток децентралізації, покращення екології та популяризація здорового способу життя і культурних цінностей, підтримка вільного підприємництва та розвиток економіки", - підсумував Пригунов.

Гліба Пригунова призначили головою Дніпропетровської обласної ради у 2015 році. Тоді він був керівником Дніпропетровської обласної організації "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та заступником голови Дніпропетровської ОДА. На посаду голови облради висували лише кандидатуру Пригунова.