UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Держприкордонслужби Литвин поскаржився на російських прикордонників

Микола Литвин також заявив, що Україні слід перейти до оборони свого державного кордону.

Голова Держприкордонслужби України Микола Литвин заявив, що російські прикордонники не реагують на порушення українського кордону з боку РФ.

"На жаль, прикордонвідомство РФ продовжує робити вигляд, що навіть сьогодні на спільному кордоні нічого страшного не відбувається. Ця неоголошена війна все одно колись закінчиться, і я не впевнений, що ті, кого ми довгі роки вважали своїми партнерами по службі, зможуть нам дивитися в очі", - сказав він на прес-конференції в середу, 28 травня в Києві.

Він згадав кілька випадків, коли з боку РФ групи озброєних осіб намагаються прорватися в Україну.

Литвин також заявив, що Україні слід перейти до оборони свого державного кордону.

"У складний для України час я з повною відповідальністю хочу заявити наступне, що Україні слід негайно організовувати оборону, а не охорону українсько-російського ділянки держкордону з залученням всіх державних ресурсів, особливо на ділянках у Луганській і Донецькій областях", - сказав він.

За його словами, необхідно організувати взаємодію силових органів і місцевої влади з метою захисту держкордону.

"Хочу офіційно відзначити, що в сьогоднішніх реаліях робити це тільки зусиллями прикордонвідомства вкрай важко. Я про це десятки разів заявляв на вищому рівні на різних нарадах. Мене слухали, хтось погоджувався, але прикордонники були одні на кордоні з бандитами, так і є зараз", - підкреслив він.

У зв'язку з цим, глава прикордонного відомства сподівається, що новообраний президент України зробить усе можливе, щоб прикордонники отримали допомогу для ефективного захисту рубежів. !zn

Читайте також:

Сили АТО нейтралізували ряд вогневих точок терористів і захопили автобус зі зброєю в Донецьку

Кадиров намагається відхреститися від чеченських терористів на Донбасі

Терористи на Донбасі перевозять зброю і бойовиків на "швидких"

Батальйон "Донбас" веде переговори з силовиками про отримання важкого озброєння