UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави МЗС п'яти країн не змогли дістатися Маріуполя

Візит не відбувся через погані погодні умови.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що запланований візит глав МЗС п'яти країн в Маріуполь не відбувся через погані погодні умови. Про це він написав на своїй офіційній сторінці в Facebook.

"Незважаючи на важкі погодні умови, спробували долетіти до Маріуполя. Екіпаж військових гелікоптерів, в умовах туману та загрози обледеніння, прийняв рішення повернутися на Дніпровське летовище", - написав глава зовнішньополітичного відомства.

Клімкін додав, що буде організовано відеозв'язок з тими, хто очікував на міністрів в Маріуполі. Міністр повідомив, що глави дипломатії Латвії, Литви, Естонії та Польщі наразі перебувають в Дніпрі: "Зараз з моїми колегами уже в лікарні ім. Мечникова у Дніпрі".

Раніше повідомлялося, що Мирослав Лайчак має відвідати Донбас у січні. Він анонсував поїздку на схід України у грудні 2018 року, але вона тоді не відбулася. Зазначимо, що міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак став головою Організації з безпеки і співпраці в Європі з січня 2019 року.