UA / RU
Підтримати ZN.ua

Геращенко повідомила, скільки українців вдалося звільнити із тюрем РФ за цей рік

Додому повернулися Роман Савков, Богдан Марцонь та Ігор Дзюбак.

Протягом 2018 року українській стороні вдалося звільнити із тюрем Росії лише трьох громадян України – військовослужбовця Романа Савкова та двох прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"На жаль, протягом цього року, спільними зусиллями президента, дипломатів, прикордонників вдалося звільнити лише трьох наших - в січні Романа Савкова та в березні - двох прикордонників із тюрем РФ (Б. Марцоня та І. Дзюбака)", - написала Геращенко.

Нагадаємо, що у січні українського військовослужбовця Романа Савкова обміняли з полону бойовиків. Савкова захопили пораненого та утримували в Макіївській колонії. Військовослужбовця обміняли на помилувану президентом України жінку.

У березні відбулося повернення Росією в Україну викрадених спецслужбами РФ біля держкордону в Сумській області у жовтні 2017 року прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака. При цьому Україна передала російській стороні затриманих влітку 2017 року в Херсонській області військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ Росії Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба.