UA / RU
Підтримати ZN.ua

Геращенко не виключає "російський слід" в "добре спланованому" вбивстві Шеремета

Геращенко вважає, що вбивство журналіста Шеремета може бути використано для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Радник глави міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає, що вбивство журналіста Павла Шеремета може бути використано для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні, про це йдеться в його пості в Facebook.

"Не виключаю, що цинічне вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета може бути використано для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні. Розкидання бездоказових звинувачень українськими політиками один на одного з метою отримання сумнівних політичних дивідендів", - каже Геращенко.

За його словами, Шеремет загинув у результаті вибуху, під днищем автомобіля було встановлено вибуховий пристрій. "Швидше за все керованого дистанційно. Це цинічне і добре сплановане вбивство. Слідство буде розглядати всі можливі версії вбивства Павла Шеремета. В першу чергу пов'язані з його журналістською діяльністю. Не виключаючи і російський слід", - сказав він.

У свою чергу, Союз журналістів Росії вже поспішив відкинути "російський слід" у загибелі Шеремета. "Це просто бажання якимось чином заплутати хід слідства. Я не вірю в можливість "російського сліду", - сказав голова Спілки журналістів Росії Всеволод Богданов. Богданов також заявив, що розслідування смерті Шеремета Союз журналістів Росії буде контролювати спільно міжнародною федерацією журналістів та європейською федерацією журналістів.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова вже прокоментувала трагічну подію у Facebook у ключі, який можна було легко передбачити. "В Києві підірвано автомобіль, в якому перебував Павло Шеремет. Професіонал, не боявся говорити владі, що про неї думає. Різної влади, в різні часи. І за це його поважали. Україна (не країна, а система) стає братською могилою журналістів і журналістики".

Екс-керівник холдингу "Вести", де працював Шеремет, Ігор Гужва також вирішив прокоментувати вбивство свого колеги в дусі російської пропаганди.

Павло Шеремет загинув рано-вранці в середу, 20 липня, в результаті підриву автомобіля. Автомобіль належав керівнику "Української правди" Альоні Притулі.

На момент вибуху за кермом був Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану "МкДональдс".

На місці працюють правоохоронці. За словами глави Нацполиції Хатії Деканоїдзе, трагедію будуть розслідувати як умисне вбивство.

За даними УП, автомобіль був підірваний вибуховим пристроєм, який було закладено під сидінням водія.

Павло Шеремет останні п'ять років жив у Києві, був одним з керівників "Української правди", ведучим на радіо "Вести".