UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек ОБСЄ сьогодні ввечері прибуде до Києва

Ситуація зі звільненням спостерігачів ОБСЄ залишається складною, у зв'язку з чим 27 квітня в Київ повертається глава МЗС і прилітає генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр прибуде до Києва ввечері в неділю, 27 квітня. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

"Ситуація зі звільненням спостерігачів ОБСЄ залишається складною. Повертаюся в Київ. Ввечері до Києва прилітає і генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр", - написав в.о. глави МЗС Twitter.

Як повідомлялося, Дещиця був присутній на урочистій церемонії канонізації римських пап Іоанна Павла II і Іоанна XXIII у Ватикані.

Ситуація із звільненням спостерігачів ОБСЄ залишається складною. Повертаюся в Київ. Ввечері до Києва прилітає і Генсек ОБСЄ Ламберто Заннєр

- Andrii Deshchytsia (@ADeshchytsia) 27 квітня 2014

Нагадаємо, група парламентерів ОБСЄ попрямувала в Слов'янськ, щоб спробувати домогтися звільнення затриманих раніше в цьому місті спостерігачів організації.

Раніше СБУ повідомила, що захоплені в Слов'янську представники ОБСЄ знаходяться в нелюдських умовах, серед затриманих є людина, яка потребує невідкладної медичної допомоги.

ТАКОЖ: Терористи у Слов'янську не мають наміру відпускати спостерігачів ОБСЄ

За інформацією прес-служби Міністерства оборони, у період з 21 по 28 квітня, згідно з рішенням ОБСЄ, в Україні працює багатонаціональна інспекційна група за Віденським документом 2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки. До складу групи з восьми осіб увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії.

За інформацією Управління верифікації Генштабу ЗСУ, метою візиту багатонаціональної інспекційної групи є спостереження за ситуацією в східних і південних регіонах України та пошук шляхів залучення міжнародного співтовариства до її мирного врегулювання. !zn