UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура назвала співучасників Титушка

Генпрокуратура акцентує увагу на тому, що у правоохоронних органів немає доказів причетності обвинувачених до злочинного угруповання.

Попереднє засідання суду щодо побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя, за яким, крім Вадима Титушка, проходять Сергій Приходько, Андрій Ярошенко і Михайло Пшук, відбудеться восьмого липня. Про це повідомив заступник начальника управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Генеральної прокуратури України Юрій Севрук під час засідання Комітету ВР з питань свободи слова та інформації.

Представник ГПУ зазначив, що у правоохоронних органів на сьогодні немає доказів причетності обвинувачених до злочинного угруповання.

На цю заяву голова тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів побиття журналістів 18 травня в Києві Віталій Ярема зазначив, що особи були упізнані на відеозаписах рейдерського захоплення будинку київської вчительки Ніни Москаленко. При наявності таких доказів Ярема припустив, що молоді люди є учасниками злочинного угруповання.

Як відомо, під час мітингу опозиції в Києві 18 травня група спортивних молодих людей побила журналістів, які висвітлювали акцію. Особа одного з нападників була встановлена - ним виявився раніше судимий житель Білої Церкви Вадим Титушко на прізвисько "Румун".

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності працівників правоохоронних органів під час інциденту на вул.Велика Житомирська 18 травня.

У той же день ввечері депутат Партії регіонів Олена Бондаренко повідомила, що чоловік, який 18 травня на мітингу в Києві напав на журналістів, затриманий. !zn

Читайте також:

Титушко на суді розповів свою версію подій 18 травня

Журналісти, на яких напав Титушко, мають намір вимагати від нього відшкодування моральної шкоди