UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура готує матеріали про видачу Шепелєва

Готуються матеріали в компетентний орган РФ про видачу Шепелєва для притягнення до кримінальної відповідальності

Генеральна прокуратура України готує матеріали про видачу колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який вчора був затриманий в Росії.

"Зараз Генеральною прокуратурою України готуються матеріали до компетентного органу Російської Федерації про видачу А. Шепелєва для притягнення до кримінальної відповідальності у відповідності з вимогами Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року та Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року", - повідомили в прес-службі ГПУ.

Як розповіли в ГПУ, 19 березня на території Московської області затриманий Олександр Шепелєв, який розшукується за скоєння низки особливо тяжких і тяжких злочинів, у тому числі організацію умисного вбивства, замаху на вбивство, привласнення і розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, втеча з-під варти.

СБУ ще в 2012 році заявляла, що зібрано достатню кількість доказів, які підтверджують вину Шепелева у причетності до розкрадання держкоштів рефінансування НБУ на суму 315 млн грн.

28 січня 2013 року МВС оголосило у міжнародний розшук Олександра Шепелева. Шепелева підозрюють у привласненні майна в особливо великих розмірах та замаху на вбивство.

Міністерство внутрішніх справ України 6 липня 2014 року повторно оголосило в розшук Олександра Шепелева у зв'язку з його втечею з-під варти.