UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гелетей прокоментував сюжет "Схем" про святкування ювілею з використанням підлеглих

Голова Управління держохорони стверджує, що водій УГО добровільно надає транспортні послуги членам сім'ї свого начальника.

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей заперечує факт використання підлеглих для обслуговування святкування його 50-річчя.

За словами Гелетея співробітники УДО, які були присутні на заході, забезпечували безпеку гостей, серед яких були особи, що охороняються згідно із законом.

Гелетей також стверджує, що співробітник УДО, який постійно його супроводжує, є його помічником, а не охоронцем.

"У законі "Про охорону органів державної влади та посадових осіб"... моєї посади немає. Тому інформація про те, що я використовую військовослужбовців УДО "з метою власної фізичної охорони" абсолютно не відповідає дійсності... Військовослужбовець з апарату начальника УДО, який мене постійно супроводжує в робочий час, виконує функцію помічника і діє виключно в межах своїх функціональних обов'язків", - написав Гелетей на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері, 29 вересня.

Начальник УДО запевнив, що не використовує іншого свого підлеглого в якості особистого водія.

"Військовослужбовець, якого журналісти називають моїм "приватним водієм", проходить військову службу в якості одного з водіїв службового автомобіля. На час святкування мого ювілею, коли у водія були законні вихідні, він, в якості особистої послуги, два дні надавав короткострокові приватні водійські послуги моїй родині на особистому автомобілі мого тестя", - пояснив Гелетей.

Відсутність автомобіля, на якому на святкування дня народження привозили членів його сім'ї, у декларації начальник УДО пояснив тим, що транспортний засіб належить його тестеві.

"У нашому колективі панує професійна взаємоповага, кожен військовослужбовець діє виключно в межах своїх посадових обов'язків, тому такі звинувачення принижують, у першу чергу, честь і гідність моїх підлеглих", - резюмував Гелетей.

Напередодні журналісти проекту "Схеми" опублікували сюжет про святкуванні 50-річчя начальника Управління держохорони Валерія Гелетея, що проводилося у Будинку офіційних прийомів УДО.

Військовослужбовці у парадній формі зустрічали гостей Гелетея на вході і віддавали їм честь. Крім того, співробітники УДО звіряли списки запрошених і паркували автомобілі гостей.

День народження Гелетея відвідали міністр молоді та спорту Ігор Жданов, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, голова ЦВК Михайло Охендовський, керівник держпідприємства "Укроборонпром" Роман Романів, низка голів вищих судів (Богдан Львов Ярослав Романюк, Борис Гулько), екс-прем'єр Арсеній Яценюк, голова уряду Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій і генпрокурор Юрій Луценко.

Журналісти також з'ясували, що співробітник УДО Олександр Зубко систематично возить членів сім'ї свого начальника, зокрема, відвозить і забирає зі школи його молодшого сина. На святкування ювілею Зубко привіз його, а також дружину та невістку Гелетея.