UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФСБ РФ заявила про затримання на кордоні озброєного українця

Згідно з офіційним повідомленням, чоловік намагався пробратися в Росії.

ФСБ Росії заявила, що затримала озброєного громадянина України, який нібито влаштував перестрілку при спробі незаконного перетину кордону.

"Співробітниками Прикордонного управління ФСБ Росії у Курській області затримано 31-річного громадянина України, який незаконно перетнув державний кордон із України в РФ", - повідомили в російському відомстві в понеділок.

У ФСБ заявили, що при затриманні чоловік намагався відстрілюватися і пробував сховатися на території України. Проте під час перестрілки він був поранений і затриманий. У чоловіка вилучили два пістолети, п'ять гранат, 50 патронів калібру 5,45 мм і 26 амлул, імовірно з ртуттю.

Нагадаємо, 18 жовтня Слідчий комітет Росії заявив про затримання спільно з ФСБ громадянина України Романа Тернівського, якого звинувачують у причетності до діяльності "Правого сектора", забороненого в Росії і признаного там екстремістською організацією.

У "Правому секторі" у свою чергу заявили, що , Роман Тернівський ніколи не входив у партію, і давно не контактує з організацією.