UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФСБ намагалася завербувати заблокованих у Росії бійців 72-ї бригади

Українських військових не відпускають вже четверту добу, вони оголосили голодування.

Українських військових, які через артобстріл змушені були перейти кордон із Росією, намагається завербувати російська ФСБ. Вони оголосили голодування. Про це повідомив командир 72-ї механізованої бригади Андрій Грищенко.

"ФСБ намагалася перетягнути їх на свій бік. Їх не відпускають четверту добу, і вони оголосили голодування", - сказав Грищенко.

Грищенко заявив, що має "двоїсті почуття, тому що ці бійці протягом двох місяців нормально воювали, мужньо, і досягли нормальних результатів. З одного боку я їх звинувачую, а з іншого знаю, як вони воювали. Дуже велика кримінальна відповідальність лежить на командирах, які прийняли таке рішення".

Нагадаємо, під тиском бойовиків у Росію частина воїнів 72-ї окремої механізованої бригади, які прикривали кордон у Луганській області під перехресним вогнем сепаратистів і російських військ, змушені були відступити.

Як повідомляли раніше, у Міністерстві оборони заявляли, що 438 солдатів бригади і прикордонників у неділю, 3 серпня, змушені були перейти російський кордон поблизу російського селища Гукове, коли у них закінчилися набої.

У понеділок завдяки переговорам в Україну повернулися 180 військових. У вівторок, 5 серпня, Росія відправила в Україну ще близько 200 солдатів. У Росії залишається ще приблизно 60 українських військових.

5 серпня, терористи обстріляли колону беззбройних українських військовослужбовців 72-ї бригади (195 осіб), які поверталися з території Російської Федерації. На щастя, обійшлося без жертв. !zn

Читайте також:

На території РФ залишаються 311 українських військових, які змушені перейти кордон

180 українських військовослужбовців відправлені в Україну

РНБО: Українські силовики, що потрапили в оточення, не ведуть переговори з бойовиками