UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція виділить кошти на підтримку технологічних стартапів України

Париж також співпрацюватиме з Києвом у питаннях кіберзахисту й цифрової економіки.

Україна та Франція почнуть співпрацювати у сферах кіберзахисту й цифрової економіки. У вівторок, 13 грудня, прем‘єр-міністр Денис Шмигаль і глава Мінекономіки Франції Бруно ле Мер підписали довгострокову Дорожню карту між урядами двох країн щодо запуску програми підтримки нашої цифрової галузі, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Так, Париж виділить один мільйон євро на підтримку українських технологічних стартапів, а ініціатива French Tech надасть нашим студентам можливість вивчати IT-спеціальності у французькому закладі освіти Ecole42 та допоможе з хостингом стартапів на один з найбільших у світі бізнес-інкубаторів Station F.

Також Мінцифри планує працювати над домовленостями щодо захисту публічних даних держави, допомоги стартапам і спільних заходів за участю технологічних підприємців із Франції та України.

Читайте також: Безпілотники українського стартапу AeroDrone отримали дозвіл на експлуатацію в ЗСУ

"Економічний розвиток та темпи зростання ВВП залежать від долі цифрової економіки. Підписання Дорожньої карти з Францією – потужний крок до того, щоб Україна стала повноцінним членом єдиного цифрового ринку Європейського Союзу. Дякую французьким колегам за підтримку на цьому шляху", – підсумував Федоров.

Раніше повідомлялося, що американська компанія Google надасть Україні два мільйони доларів на цифрову освіту для громадян та 50 тисяч ліцензій Workspace для уряду.