UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французький канал показав, як бойовики "ДНР" фальсифікували обстріли зі сторони сил АТО

На відео присутні нові російські "Урали" на вулицях, російська зброя, техніка та форма.

Французький телеканал в сюжеті показав, як бойовики в ОРДЛО домовлялись між собою зімітувати обстріли зі сторони Збройних сил України.

"Французький телеканал France24 (фінансується урядом) випустив сюжет про участь Росії у війні в Донбасі", - повідомив журналіст Денис Казанський в Facebook.

Він відзначає показовий епізод на другій хвилині сюжету, де місцевий пропагандист домовляється з одним з бойовиків зімітувати обстріл нібито з української сторони.

Казанський зазначив, якщо уважно переглянути сюжет, то можна побачити дуже багато фактів російської присутності в Донбасі – нові російські "Урали" на вулицях, російську зброю, техніку та форму.

Читайте також: В Донецьк бойовики перемістили п'ять танків Т-72 - розвідка

Раніше повідомлялось, що в Донбасі волонтерами ідентифікований новий броньований тягач МТ-ЛБ ВМК, який закріплений за 34-ю окремою мотострілковою бригадою ЗС РФ.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що в окупованих районах Донбасу знаходиться більше 700 російських танків, 1250 артилерійських систем, більше 1000 БТРів і 300 систем залпового вогню.

Згідно з інформацією Генерального штабу ЗСУ, представленої Офісом віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, з моменту початку агресії проти України, кількість російської військової техніки і зброї в Донбасі зросла в кілька разів.