UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд «Повернись живим» та турецька компанія Baykar підписали меморандум про співпрацю

Відомі "Байрактари" тепер закуповуватимуть не лише за бюджетні кошти, а й на пожертвування благодійників.

Фонд допомоги армії "Повернись живим" та турецька компанія Baykar підписали меморандум про співпрацю, повідомляє сайт фонду.

У середу, 3 серпня, директор Baykar Халук Байрактор та директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут підписали у Стамбулі меморандум про подальше партнерство.

"Повернися живим" виходить на новий системний рівень роботи з міжнародними партнерами. Як інститут ми усвідомлюємо, що російсько-українська війна, на жаль, не закінчиться завтра, і тому має на меті послідовну "роботу в довгу", — повідомив директор фонду Тарас Чмут.

За його словами, 24 лютого все змінило, "і ми прокинулися в новій реальності навколо". Відтепер не лише держава — гравець на міжнародному рівні озброєння країни, а й такі фонди.

"І ми готові до цього долучатися та надавати плече підтримки державі, у тому числі виробами військового призначення", - наголосив Тарас Чмут.

Він також додав: "Ми готові працювати 24/7, ми готові вкладати всі свої зусилля та ресурси, і ми вдячні кожній людині, що робить пожертву до нашого Фонду. Саме завдяки таким свідомим людям ми здатні захистити Україну та наше майбутнє".

Зі свого боку, директор компанії Baykar, що виробляє ударні БПЛА Bayraktar TB2 і Bayraktar Akinci, Халук Байрактар ​​заявив: «Нам є, що один одному дати в цій співпраці ми впевнені в тому, що спільними зусиллями ми вийдемо на нові горизонти насамперед демонстрації людяності та заради перемоги України».

Усі деталі майбутньої взаємодії сторони поки що не розкривають. Однак партнери дійшли згоди про впровадження кращих практик та міжнародних стандартів для розвитку співробітництва.

Нагадаємо, 26 липня Фонд оголосив про купівлю та передачу українським військовим безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2, загальною вартістю 16 502 450 доларів. Цей проект став наймасштабнішим в історії фонду. До цього жоден фонд, який займається допомогою армії, не купував ударних безпілотників. Щоб угода стала можливою, у березні 2022 року Фонд отримав дозвіл на імпорт товарів військового призначення.

Baykar – всесвітньо відома турецька військова компанія, яка з 2000 року займається виробництвом БПЛА. Компанія відома, зокрема, такими ударними безпілотниками, як Bayraktar TB2 та Bayraktar Akinci.

Як отримати допомогу від «Повернися живим»?

Чим саме допомагає Фонд?

Є 7 пріоритетних напрямів допомоги. Повний список тут.