UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фірми члена НОК Сергія Бубки продовжують торгувати з окупантами

Журналісти знайшли "свіженькі" контракти.

Російські компанії, якими володіють член Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та його брат Василь, укладають нові контракти з окупантами, йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Раніше повідомлялось, що російська фірма Бубок «Монблан» працює на тимчасово окупованих територіях та продає пальне терористам. Як розповіли журналісти, після виходу сюжету СБУ відкрила кримінальне провадження. Водночас сам Бубка викладені у розслідуванні факт не прокоментував.

Коментар дав  міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який у листопаді 2022 року змінив Сергія Бубку на посаді голови НОК. Він повідомив, що Бубка планує позиватись до журналістів. Втім жодних позовів досі не надійшло, натомість Bihus.Info виявили нові факти співпраці  «Монблан»  із окупантами, а у російських реєстрах «світиться» виданий у тимчасово окупованому Росією українському Криму російський податковий номер Сергія Бубки.

27 липня фірма «Монблан» уклала угоду ще на 73 тисячі рублів на продаж пального так званому казначейству «ДНР» за тією ж схемою, як і раніше — через талони, які можна використати на заправках фірми.

Інший контракт підписала ще одна російська компанія — «Спортивный клуб Сергея Бубки» — де співвласниками офіційно також є Сергій Бубка та його брат.

Третього липня компанія, основним видом діяльності якої зараз значиться торгівля, підписала контракт із так званим медичним відділом так званого міністерства внутрішніх справ «ДНР» на поставку окупантам гумових кліше для печаток. 

У квітні 2022  Сергій Бубка розповів, що залишив країну під час війни проти Росії в якості біженця.