UA / RU
Підтримати ZN.ua

Феєрверки на Новий рік: чи можна використовувати їх під час війни

Це питання знову актуальне.

Через війну в Україні діє заборона на використання феєрверків та будь-якої іншою піротехніки. Також у квітні цього року Верховна Рада ухвалила в цілому закон №7438 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів».

Читайте також: Рада зробила крок до введення штрафів за порушення комендантської години

Використання піротехніки під час воєнного стану може призвести до покарання у вигляді штрафів, виправних робіт або позбавлення волі, залежно від додаткових обставин, пише «Фокус»

Наприклад, у лютому 2023 року чоловіка в Одесі засудили до п'яти років і трьох місяців позбавлення волі за використання феєрверків, оскільки він вже перебував під «умовним терміном».

У разі вчинення порушення у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, що враховується як обтяжлива обставина, це призводить до застосування більш суворого покарання.

Штрафи за салюти під час війни в Україні

Нагадаємо, у березні поліція Києва затримала чоловіка, який попри воєнний стан та комендантську годину запустив у дворі багатоповерхівки салют. При цьому в той час в місті була оголошена повітряна тривога.