UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фаріон не здається: філологиня оголосила, що оскаржить своє звільнення

Одіозну професорку не влаштувала копія наказу.

Звільнена з Львівської Політехніки колишня народна депутатка Ірина Фаріон заявила, що позиватиметься до вишу. Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі, де розмістила фото копії відповідного наказу.
 
Професорка, проти якої Служба безпеки України порушила кримінальну справую вважає, що її звільнили з порушеннями.
«Це щось нове в трудовому праві — звільнення без жодного підпису», — прокоментувала вона.

Водночас на світлині видно, що документ, на якому дійсно відсутні підписи ректора та проректорів, є копією: на ньому стоїть відповідний штамп за підписом начальника відділу кадрів.

Читайте також: Студенти вийшли до "Львівської політехніки" на мітинг проти Фаріон

«Усе тільки починається, бо кожен фініш — це, по суті, старт. Готую позов до суду», — повідомила Фаріон.

Міністр освіти Оксен Лісовий підтвердив звільнення Фаріон і заявив, що людям, які не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти.

6 листопада Фаріон заявила в інтерв'ю, що деякі військові бригади Азов і 3-ї ОМБр спілкуються російською мовою, тому вона «не може назвати цих бійців українцями».

Крім того, Фаріон опублікувала листа кримчанина, який підтримав її позицію, після чого хлопця затримала ФСБ.

15 листопада СБУ повідомила про відкриття кримінальної справи щодо Фаріон за чотирма статтями Кримінального кодексу. Їй загрожує до семи років позбавлення волі, зокрема за образу військовослужбовців і порушення таємниці листування.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь прокоментував останні скандали з філологинею Іриною Фаріон, наголошуючи, що на фронті немає проблем, про які та згадує, коли закликає військових відмовитися від російської мови та ставить під сумнів їх національність.